VÝBER

Dočítajte sa o nás viac

SPRACOVANIE ZÁSIELOK NA HLAVNOM SPRACOVATEĽSKOM STREDISKU (HSS) VO ZVOLENE

SPRACOVANIE ZÁSIELOK NA HLAVNOM SPRACOVATEĽSKOM STREDISKU (HSS) VO ZVOLENE

Žiaci II. E triedy odboru klientsky manažér pošty sa v rámci odborného výcviku zúčastnili exkurzie na Hlavnom spracovateľskom stredisku vo Zvolene. Exkurziou nás sprevádzala  Ing. Zuzana Balková, ktorá nám sprostredkovala všetky informácie týkajúce sa spracovania zásielok na Hlavnom spracovateľskom stredisku.

HSS – zabezpečujú spracovanie zásielok pre dodávacie pošty v ich obvode a zabezpečujú prepravu zásielok  prideleným oblastnými spracovateľskými strediskám a ostatnými HSS.  Žiaci mohli vidieť triedenie listových zásielok na automatickej triediacej linke, ale aj ručné triedenie a vyskúšali si viazanie zásielok do zväzkov i vytváranie uzáverov. Ďalej mohli vidieť prácu na balíkovej  triediacej  linke.  Je to automatizované  zariadenie plné moderných technológií, ktoré pomáha s presným triedením balíkových zásielok pre dodanie koncovému adresátovi. Balík prechádza cez skenovací tunel, kde kamery snímajú čiarové kódy. To znamená, že  balík sa skenuje zhora, z bokov, spredu aj zozadu. Preskenovaný balík je na výklopnej plošine vedený do príslušného sklzu. Každý zo sklzov pritom reprezentuje spádovú oblasť, do ktorej má byť príslušný balík doručený. Sklzy končia na prízemí, kde operátori vkladajú balíky do prepravných kontajnerov. Tie sú označené identifikačným lístkom, aby bolo jasné, kam tieto balíky smerujú. Žiaci si mohli vyskúšať odobrať balík zo sklzu a uložiť ho do určeného kontajnera.

Prostredníctvom exkurzie sa žiaci oboznámili s najnovšími modernými technológiami, ktoré sa využívajú v poštovej preprave zásielok, umožňujú výrazne zrýchliť a zjednodušiť proces triedenia  listov a balíkov, aby mohli byť rýchlo a správne doručené adresátovi.

Autor článku: Bc. Erika Zádrapová

Informácie

Stredná odborná škola informačných technológií
Tajovského 30, 975 90 Banská Bystrica

IČO: 17055431

Škola je život

Sledujte nás:

Image

Študijné odbory

    Zobraziť odbory
    .com-content.view-category .article-list .article .article-intro-image img { height: 100%!important; background-repeat: no-repeat; background-size: cover; }