VÝBER

Dočítajte sa o nás viac

Moja prvá veľká manažérska skúsenosť

Moja prvá veľká manažérska skúsenosť

V treťom ročníku sme začali jeden deň v týždni vykonávať odbornú prax na firmách. A hoci som mal vybratú inú firmu, privítal som, keď mi pani majsterka ponúkla možnosť vykonávať odbornú prax v spoločnosti CBRE, s. r. o., ktorá spravuje Nákupné centrum Europa v Banskej Bystrici. Túto spoločnosť som už poznal, nakoľko sme minulý školský rok robili prieskum trhu práve v spolupráci so spoločnosťou CBRE.

Tento rok sa venujeme realizácii nástrojov marketingovej komunikácie a podmienky na realizáciu reklamy, podpory predaja, PR podujatia a osobného predaja nám vytvorila opäť táto spoločnosť. Marketing Coordinator Romana Dorotovičová, s ktorou spolupracujeme, je zároveň aj mojou inštruktorkou na odbornej praxi. V poslednom období sa venovali  rekonštrukcii foodcourtu na prvom poschodí nákupného centra a ja som sa stal súčasťou organizovania slávnostného otvorenia tohto oddelenia. Už od ôsmej hodiny ráno som v ESC umiestňoval reklamné plagáty, roznášal po predajniach stojančeky na letáky a  lepil letáky na reklamu Darčekovej karty. Neskôr sme spolu s marketingovým managerom Marekom Polomským začali pripravovať šatne pre účinkujúcich. Od pätnástej hodiny až do večera totiž prebiehal program, ktorý bol pripravený pre hostí nového foodcourtu. Neskôr sme pre účinkujúcich hostí spolu s Michalom Bariakom, Senior managerom, pripravovali darčekové tašky.   No a potom som pripravoval tabuľku hostí, šatňu pre hostesky a mojou úlohou bolo sprevádzať a manažérsky zabezpečiť skupinu Campana Batucada až po ukončenie ich koncertu.

Okrem toho toto bol aj deň, ktorý patril realizácii programu podpory predaja a moji spolužiaci tu rozdávali letáky s bonusovým kupónom a zároveň sme natáčali vianočné promo video k Darčekovej karte Europa, v ktorom som hral úlohu Mikuláša. Hneď po jeho natočení som pokračoval v plnení manažérskych úloh spojených so slávnostným otvorením foodcourtu. Okrem Divadla pod balkónom, Kúzelníka  Talostana, folklórneho súboru Urpín, už spomínanej kapely Campana Batucada, akrobatickej šou, The Pastels a slávnostného príhovoru sa všetci tešili aj na vystúpenie slovenského rapera Kaliho. A mne vôbec nevadilo, že na odbornej praxi som bol až do neskorých večerných hodín.

Bol to môj prvý event a bol pre mňa neuveriteľnou skúsenosťou. Okrem toho som mal možnosť pozorovať riadenie a fungovanie tohto eventu aj zo zákulisia. Som veľmi rád, že som mohol byť jeho súčasťou a aspoň trochu sa podieľať na  jeho realizácii. Nikdy predtým som takúto možnosť nemal, dalo mi to  veľmi veľa nových vedomostí a skúseností a ak by som mal možnosť znovu sa zúčastniť podobného podujatia, neváhal by som ani chvíľu a s radosťou by som sa ho zúčastnil.  Moje poďakovanie však patrí hlavne škole, ktorá nám vytvára takéto skvelé príležitosti a zároveň umožňuje získavať praktické manažérske zručnosti už počas štúdia.

Autor: Jakub Troják, III. E

Foto: Ema Vrábľová, III. E

Informácie

Stredná odborná škola informačných technológií
Tajovského 30, 975 90 Banská Bystrica

IČO: 17055431

Škola je život

Sledujte nás:

Image

Študijné odbory

    Zobraziť odbory
    .com-content.view-category .article-list .article .article-intro-image img { height: 100%!important; background-repeat: no-repeat; background-size: cover; }