VÝBER

Dočítajte sa o nás viac

Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 na Strednej odbornej škole informačných technológií, Tajovského 30 v Banskej Bystrici

Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 na Strednej odbornej škole informačných technológií, Tajovského 30 v Banskej Bystrici

Prvý deň školského roka pripadol tentokrát na pondelok 4. septembra 2023. Na chodbách našej školy to opäť ožilo. Po dvojmesačnej prestávke sa naplnili tými, ktorí to tu už dôverne poznajú, ale aj tými, ktorí sa  s jej priestormi ešte len začali oboznamovať.  Tí sa len nesmelo pozerali po svojich budúcich spolužiakoch, zatiaľ čo sa zo všetkých kútov ozýval radostný krik starších spolužiakov, ktorí tak prejavovali radosť zo stretnutia so svojimi kamarátmi. Veď niektorí sa už dva mesiace nevideli.

Potom sa všetci presunuli na školské ihrisko, kde sa zoradili podľa tried. Hneď ako sa zvítali so svojimi triednymi učiteľmi, všetci stíchli pri zaznení prvých tónov štátnej hymny.  Po jej odznení sa všetky oči upriamili na riaditeľa školy, Ing. Štefana Balogha, ktorý sa ujal slova. Vo svojom slávnostnom príhovore privítal všetkých žiakov, špeciálne žiakov prvého ročníka, ktorých vyzval, aby si vážili to, že zo 400 prihlásených žiakov sa práve oni stali žiakmi našej školy. Vyslovil tiež nádej, že sa tu budú cítiť dobre, a to aj vďaka rekonštrukcii, ktorá práve prebehla. Nebudú sa učiť len v nových učebniach, ale čakajú na nich aj nové izby v Školskom internáte a vynovená telocvičňa. Adaptačný kurz, ktorý ich v nasledujúcich dňoch čaká, im umožní lepšie spoznať svojich spolužiakov, ale aj učiteľov a potom už bude len na nich, ako budú pokračovať. Pripomenul im však, že všetko treba robiť srdcom, aby si vážili to, že sú v dobrom kolektíve a aby si navzájom  pomáhali, na čo je potrebná hlavne ochota a trpezlivosť.

V ďalšej časti svojho príhovoru žiakov v krátkosti oboznámil s už 57-ročnou históriou školy. Spomenul, že o štúdium na našej škole  bol počas jej  histórie vždy záujem. Už od začiatku svojho vzniku bola zameraná na oblasť pôšt a telekomunikácií a hoci sa za celý čas jej existencie podarilo zachovať  jej zameranie, dokázala vždy ponúkať atraktívne a na trhu práce žiadané odbory. Ako jedna z mála škôl ostala sama sebou, prežila obdobie zániku a spájania sa škôl. Vždy sa snažila držať krok s dobou, resp. s vedecko-technickým pokrokom. V súčasnosti sa prioritou odborného vzdelávania stali digitálne zručnosti. A čoskoro v pavilóne D2 vznikne Centrum celoživotného vzdelávania, ktoré sa tiež môže stať miestom ich budúceho vzdelávania.

Potom už predstavil ďalších členov vedenia školy a všetkým poprial, aby sa tu cítili dobre a aby všetko, čo budú robiť, robili s radosťou. Následne sa žiaci spolu so svojimi triednymi učiteľmi odobrali do tried, kde získali informácie o organizácii nasledujúcich dní.

Skončili sa prázdniny a začal nový školský rok. Všetci veríme, že našim žiakom sa bude dariť každý jeho deň, že zo spoznávania nových vecí budú mať radosť a že svoje nové vedomosti a zručnosti budú ďalej rozvíjať. Prajeme im, aby tento rok prežili v plnom zdraví a aby každému z nich priniesol do života veľa šťastia a radosti.

Autor článku a foto: Bc. Vlasta Vilhanová, majsterka OV

Foto: Zuzana Lišuchová, majsterka OVY Žiaci: Filip Lovič, II. B, Ivan Chorčin, III. B

Informácie

Stredná odborná škola informačných technológií
Tajovského 30, 975 90 Banská Bystrica

IČO: 17055431

Škola je život

Sledujte nás:

Image

Študijné odbory

    Zobraziť odbory
    .com-content.view-category .article-list .article .article-intro-image img { height: 100%!important; background-repeat: no-repeat; background-size: cover; }