VÝBER

Dočítajte sa o nás viac

Ďakujeme, škola!

Ďakujeme, škola!

Ani sme sa nenazdali a už je tu koniec nášho stredoškolského štúdia. Boli to štyri roky plné nezabudnuteľných zážitkov, na ktoré si každý z nás s úsmevom spomenie.

Pamätám si, akoby to bolo včera, keď sme prvýkrát vstúpili do budovy školy. Vystrašení prváčikovia, ktorí si nesmelo obzerali svojich budúcich spolužiakov, a ešte  nevedeli, čo ich čaká. Každý z nás však vedel, že nás čakajú krásne štyri roky, počas ktorých si nájdeme nových priateľov a zažijeme množstvo príjemných momentov. Prvým z najsilnejších a nezabudnuteľných  zážitkov bola vianočná besiedka, na ktorú sme si na odbornom výcviku v rámci získavania komunikačných zručností pripravili scénku s názvom Tri oriešky pre Popolušku. Aj vďaka  nej  sme sa sčasti zblížili, pretože počas prípravy na vystúpenie sme mali možnosť lepšie sa spoznať. Každý z nás pociťoval stres z toho, že  bude vystupovať pred staršími spolužiakmi. Spolu sme to však zvládli, dopadlo to dobre a dnes na to spomíname s úsmevom na perách.

Každý rok sme mali možnosť získať nové skúsenosti, a to vďaka pani majsterke Bc. Vlaste Vilhanovej, ktorá si pre nás vždy pripravila zaujímavé workshopy alebo exkurzie. Mali sme možnosť zapojiť sa aj do projektu Erasmus+ a spoznať krajiny ako Nemecko a Česko, kde sme si našli nových priateľov zo zahraničia, získali sme nové vedomosti a skúsenosti. Účasť na rôznych súťažiach, napríklad olympiáda z ekonómie alebo Stredoškolská odborná činnosť, nám taktiež priniesla množstvo vedomostí, ktoré sme dokázali uplatniť na vyučovaní. To všetko nám škola dala. Aj keď nám pandémia zabránila na nejaký čas stretávať sa v škole, nezabránila nám nájsť si priateľov a vytvoriť dobrý kolektív, ktorý, verím, bude fungovať aj po ukončení štúdia.

Hovorí sa, že obdobie na strednej škole je to najkrajšie obdobie v živote človeka. Nikdy som to úplne nechápala, až teraz. Bolo to naozaj najkrajšie obdobie, na ktoré budem ešte dlho spomínať. Obdobie plné radosti, ale aj smútku, nezabudnuteľných chvíľ, ale hlavne nových priateľstiev či dokonca lások, ktoré nám, dúfam, zostanú aj po strednej škole.

Teraz si v mene všetkých žiakov dovolím poďakovať vedeniu školy, všetkým učiteľom a majstrom odbornej výchovy za príležitosti, ktoré nám poskytli počas štúdia, a za to, že vďaka nim sme to dotiahli až do konca. Vďaka nim sme tými, kým sme.

Skúšku dospelosti už máme úspešne za sebou a z tých  vystrašených prváčikov sa postupne stávajú odhodlaní dospelí ľudia, ktorí sú pripravení dobyť svet. Teraz už viem, že škola,  ktorú som si vybrala, bola správna voľba, pretože Stredná odborná škola informačných technológií v Banskej Bystrici je naozaj dobrou školou, ktorá má nielen kvalitných odborníkov, ale empatickým prístupom vyučujúcich vytvára pre žiakov príjemné prostredie, do ktorého sa radi vracajú. Ďakujeme, škola!

Autorka: Mária Kosoňová, IV. E

Foto: Zuzana Lišuchová

Informácie

Stredná odborná škola informačných technológií
Tajovského 30, 975 90 Banská Bystrica

IČO: 17055431

Škola je život

Sledujte nás:

Image

Študijné odbory

    Zobraziť odbory
    .com-content.view-category .article-list .article .article-intro-image img { height: 100%!important; background-repeat: no-repeat; background-size: cover; }