VÝBER

Dočítajte sa o nás viac

Exkurzia - Poštové múzeum

Exkurzia - Poštové múzeum

Vo štvrtok  5. 10. 2023 sme sa my, žiaci I. E, zúčastnili  exkurzie do Poštového múzea. Dozvedeli sme sa tam veľa informácií z histórie pošty, napríklad ako vznikla prvá poštová známka alebo ako sa posielali listy v minulosti. Prezreli sme si aj  výstavu poštových známok, ktorá  sa nachádzala v samotnej budove riaditeľstva Slovenskej pošty. 

Všetkých nás zaujímala najviac téma o poštových známkach, konkrétne ako prebieha ich výroba, no chlapcov skôr zaujímala ich zberateľská hodnota a dôvody, od čoho závisí výška hodnoty takýchto známok. Bolo zaujímavé, ako mali v múzeu známky uzamknuté v trezoroch. Na záver nám naša pani sprievodkyňa pustila aj krátky film o samotnom vzniku pošty až po súčasnosť. Súčasťou boli aj nové technologické postupy, ktoré sa na poštách používajú a tiež služby, ktoré pošta svojim zákazníkom poskytuje.

Mnohé informácie sme si zopakovali, keďže sme sa ich už učili na poštových a peňažných činnostiach, ale dozvedeli sme sa aj veľa nových informácií, ktoré verím, že ešte v škole využijeme.

Autor článku: Kristína Drígľová, I.E

Foto: Archív SOŠ IT

Informácie

Stredná odborná škola informačných technológií
Tajovského 30, 975 90 Banská Bystrica

IČO: 17055431

Škola je život

Sledujte nás:

Image

Študijné odbory

    Zobraziť odbory
    .com-content.view-category .article-list .article .article-intro-image img { height: 100%!important; background-repeat: no-repeat; background-size: cover; }