VÝBER

Dočítajte sa o nás viac

Aj tento rok sme navštívili spoločnosť Geis vo Zvolene

Aj tento rok sme navštívili spoločnosť Geis vo Zvolene

Spoločnosť Geis je súčasťou nadnárodnej logistickej skupiny Geis so sídlom v nemeckom Bad Neustadte. Na slovenskom trhu pôsobí už od roku 2006 a patrí tu medzi popredných poskytovateľov komplexných prepravných a logistických služieb.  Zákazníkom ponúka produkty, ktoré môžu využívať samostatne alebo v kombináciách podľa ich potrieb. A to od jednoduchých prepravných riešení až po špeciálne logistické projekty. Dokáže efektívne využiť výhody synergií v rámci skupiny v prospech zákazníka. Ich know-how a napojenie na medzinárodné siete im  umožňuje poskytovať všetky služby „z jednej ruky“ vo vysokej kvalite.

Okrem toho je spoločnosť Geis SK aj partnerom našej školy a už niekoľko rokov poskytuje svoje pracovisko na realizáciu odbornej praxe našich žiakov. Stala sa už tradičným miestom exkurzie pre pracovníkov marketingu z druhého ročníka, pretože distribúcia je vlastne posledným učivom, ktoré na odbornom výcviku ako druháci preberajú. A tak sa aj v tomto školskom roku vybrali spoznávať  distribučné cesty práve do  spoločnosti Geis SK vo Zvolene.

Po príchode nás milo uvítala Ing. Monika Švecová a v krátkosti nám predstavila poslanie spoločnosti. Neskôr sme sa hlbšie ponorili do jej histórie.  V súčasnosti sa spoločnosť Geis venuje paletovej preprave, celozvozovej preprave a  logistike. Spoločnosť má sídlo vo Zvolene, no na Slovensku má   až osem  pobočiek.  Sú si vedomí vysokej konkurencie, a preto si prvenstvo na doručovateľskom trhu udržiavajú nielen profesionálnymi službami, ale aj sponzoringom nadácie pre choré deti, podporou študentov a samozrejme podporou zvolenských hokejistov. O rodinnom charaktere firmy svedčí aj organizácia aktivít pre zamestnancov a ich deti, napr. športový deň.  O tom, že spoločnosť prosperuje stále viac, svedčí aj fakt, že počet zamestnancov každoročne narastá.  Na záver krátkej prezentácie sa Ing. Monika Švecová presvedčila, či žiaci pozorne počúvali a čo si o spoločnosti zapamätali. Položila im tri otázky a kto na ne odpovedal ako prvý, dostal od spoločnosti Geis darčekovú tašku plnú skvelých vecí. Výhre sa tentokrát potešil Adrián Maľa, Natália Maťašová a Lenka Kopková, ktorá povedala: „V dnešnej prezentácií sme sa dozvedeli, ako to funguje v spoločnosti GEIS  s dovozom a odvozom objednaných zásielok. Dozvedeli sme sa aj niečo z histórie, koľko pobočiek je na Slovensku a tiež v susedných krajinách. Pani Švecová  na mňa pôsobila veľmi milo, preto som ju s radosťou počúvala a odniesla si odtiaľ niečo nové. Nielen profesionálne, ale aj do života.  Jej psychologické okienko bolo veľmi poučné. Veľmi pekne ďakujem za to, že som sa mohla tejto exkurzie  zúčastniť a stať sa jednou z výherkýň balíčka za správne zodpovedanú otázku.“  

Potom sme spoločne navštívili Zákaznícky servis, kde vykonával odbornú prax aj náš žiak zo  IV. E triedy, Ladislav Čierny.  Pani Ing. Monika Švecová hodnotila jeho prácu ako veľmi kvalitnú, jeho vystupovanie profesionálne a ocenila, že sa stal súčasťou ich kolektívu, čo bolo veľkou motiváciou pre druhákov, ktorí od septembra tiež začnú vykonávať odbornú prax.  A aj v spoločnosti Geis.

Posledným pracoviskom, ktoré sme navštívili bol sklad, kde žiakov nezaujalo len množstvo naložených paliet, zamestnanci s vysokozdvižnými vozíkmi či nakladanie kamiónov, ale aj automaty na občerstvenie.  Žiaci sa tu dozvedeli tiež o možnosti využitia letnej brigády. Tešíme sa, že aj napriek dobe, ktorá je veľmi hektická, existujú firmy, ktoré si dokážu nájsť časť aj pre mladú nastupujúcu generáciu a sprostredkovať jej  reálne činnosti, ktoré ich v budúcnosti čakajú. A to všetko s milým a empatickým prístupom personálu.

Ďakujeme.

Autorka: Bc. Vlasta Vilhanová

Foto: Natália Maťašová

Informácie

Stredná odborná škola informačných technológií
Tajovského 30, 975 90 Banská Bystrica

IČO: 17055431

Škola je život

Sledujte nás:

Image

Študijné odbory

    Zobraziť odbory
    .com-content.view-category .article-list .article .article-intro-image img { height: 100%!important; background-repeat: no-repeat; background-size: cover; }