VÝBER

Dočítajte sa o nás viac

Navštívili sme spoločnosť PayLess Consulting, s.  r.o.

Navštívili sme spoločnosť PayLess Consulting, s. r.o.

Na odbornom výcviku sme mali možnosť zúčastniť sa ďalšieho zaujímavého workshopu, ktorý si pre nás pripravila firma Payless, s. r. o. Hlavnou činnosťou tejto firmy je získavať pre klientov najlepšie a najvýhodnejšie podmienky na telekomunikačnom trhu.

Spočiatku pre mňa bolo ťažké predstaviť si, ako sa dá niečo také dosiahnuť, ale pán Lukáš Hopják nám ochotne vysvetlil a popísal, čím sa jeho firma zaoberá. Dlhé roky pôsobil v telekomunikačnej oblasti, kariérne rástol a vyhral veľa súťaží. Po týchto dlhoročných skúsenostiach s telekomunikačným trhom sa rozhodol pomáhať klientom znížiť ich náklady za telekomunikačné služby. Prvým krokom pri optimalizácii klientových nákladov je analýza jeho telekomunikačných služieb, ktorú firma Payless poskytuje zadarmo a ukáže klientovi, koľko peňazí vie ušetriť. Vedia zistiť, ktoré služby klient nevyužíva alebo ktoré nie sú pre klienta potrebné. Následne sa obrátia na telekomunikačných operátorov a dokážu upraviť paušály tak, aby klient platil menej, ale zároveň aby nebola ovplyvnená kvalita. Ďalším krokom je výber najvhodnejšieho telekomunikačného operátora na základe analýzy požiadaviek klienta. Spoločnosť Payless je schopná vyrokovať najvýhodnejšie ponuky na telekomunikačnom trhu a ak sa klient rozhodne pre prechod k inému operátorovi, všetky potrebné doklady vybaví za neho. Ich systém odmeňovania je veľmi spravodlivý, pretože odmenou pre firmu sú percentá z ušetrenej sumy. Prvý rok to funguje spôsobom počiatočnej úspory. Ďalšie roky už výška odmeny závisí od mesačného paušálu. Spoločnosť získala aj ocenenie najférovejšia firma roka. V tejto súťaži sa im podarilo poraziť aj takú veľkú spoločnosť, akou je Ikea. Pán Lukáš Hopják priznal, že už dostali aj ponuky na spoluprácu od telekomunikačných operátov,  ale jednoznačne to zamietli, pretože pre nich je prvoradé držať si nestrannosť. Aj keď mali s mobilnými operátormi zo začiatku konflikty, tvrdia, že nejdú proti operátorom, ale sú tu pre zákazníka a bojujú za spravodlivé podmienky na trhu. Dozvedeli sme sa, že operátori často robia chyby, čo môže byť spôsobené tým, že majú veľa klientov. Firma Payless našla už veľa chýb vo faktúrach a preto neraz museli mobilní operátori klientom vrátiť peniaze. Chyby dokážu nájsť vďaka tomu, že kontrolujú faktúry a zmluvy svojich klientov, na čo väčšinou oni nemajú čas, a preto si chyby často ani nevšimnú. Ďalšou výhodou firmy Payless je, že klienti nepodpisujú viazanosť a môžu kedykoľvek ukončiť spoluprácu.  Majú približne 130 klientov (firiem) a do dnešného dňa dokázali klientom ušetriť až 940 000 eur, čo je v priemere 55 % nákladov za telekomunikačné služby.

Na záver si pre nás pán Hopják pripravil súťaž o batoh a uteráky. Súťaže sme sa mohli zúčastniť všetci a otázka znela: koľko eur do dnešného dňa dokázali ušetriť klientom. Najbližšiu sumu povedali Barborka a Laura a preto si pre nich pripravil ešte jednu rozstrelovú otázku. Ich úlohou bolo uhádnuť, koľko platí mesačne za svoj paušál majiteľ takejto spoločnosti.  Bližšiu sumu povedala Barborka a tak sa stala výherkyňou súťaže. Na záver len môžem povedať, že to bol ďalší zaujímavý workshop a som veľmi rada, že sme sa opäť mohli dozvedieť niečo nové.

Autorka: Tatiana Vozárová, IV. E
Foto: Viktor Kováčik, majster OV

Informácie

Stredná odborná škola informačných technológií
Tajovského 30, 975 90 Banská Bystrica

IČO: 17055431

Škola je život

Sledujte nás:

Image

Študijné odbory

    Zobraziť odbory
    .com-content.view-category .article-list .article .article-intro-image img { height: 100%!important; background-repeat: no-repeat; background-size: cover; }