VÝBER

Dočítajte sa o nás viac

Študentský Open Day v spoločnosti Konecta alebo objavujeme svet call centier

Študentský Open Day v spoločnosti Konecta alebo objavujeme svet call centier

V stredu 28. februára 2024 spoločnosť Konecta Slovakia, s. r. o. v Banskej  Bystrici pripravila pre našich žiakov študijného odboru pracovník marketingu mobilného operátora Student Open Day. Táto spoločnosť okrem iného poskytuje aj služby call centra pre českého mobilného operátora Vodafone. A my  sme mali tú česť zúčastniť sa Dňa otvorených dverí práve v spoločnosti, ktorá prevádzkuje call centrum pre renomované značky napr. pre už spomínaný Vodafone. Toto podujatie nám ponúklo jedinečnú príležitosť priblížiť sa ku svetu práce v call centre a spoznať celý proces jeho fungovania.

Po našom príchode a srdečnom privítaní zamestnancami sme boli  rozdelení do troch skupín. Skupina, v ktorej sme boli aj my, druháci,  ako prvá navštívila 8. poschodie, kde nás čakala prezentácia o spoločnosti. Štyria zamestnanci, Roman Pěnkava, Ľubomír Pěčonka, Martin Hubáček a Martin Novák nám sprostredkovali pútavý prehľad o tom, ako call centrum Vodafon operuje a aké sú požiadavky na zamestnancov. Neskôr k nám zavítala aj naša bývalá žiačka Bianka Sanitrová, ktorá s nadšením rozprávala o svojej práci, ako aj o tom, že je spokojná s pracovnými podmienkami a kolektívom.  Na záver sme dostali darčeky ako príjemnú odmenu za našu účasť.

Následne sme sa presunuli na 4. poschodie, kde sme absolvovali simulovaný pracovný pohovor. Boli sme rozdelení na dve menšie skupiny - jedna skupina bola v úlohe uchádzačov o prácu, zatiaľ čo druhá skupina sa venovala hodnoteniu výkonu jednotlivých uchádzačov. Celý proces viedla pani Viktória Valachovičová , ktorá nám poskytla cenné tipy a rady, ako úspešne obstáť na pracovnom  pohovore.

Na záver sme navštívili 9. poschodie, kde nás očakávali ďalší zamestnanci spoločnosti Konecta a to pani Zuzana Kaufmanová a pán Jakub Fábik, ktorý pracujú pre značku IQOS. Aj keď sme si nemohli prehliadať priestory kvôli vekovému obmedzeniu, boli sme srdečne vítaní v alternatívnom priestore a mali sme možnosť položiť im otázky týkajúce sa ich pracovných skúseností. A oni sa s nami radi podelili o svoje odpovede.

Celé podujatie bolo fantasticky zorganizované a do každej miestnosti sme boli prijatí s úsmevom a príjemným pohostením. A naviac, niektorí získali aj ocenenia za úspešne absolvovaný pracovný pohovor. Tretie miesto obsadila Viktória Droppová z I. E, druhé miesto patrilo Oliverovi Filkorovi zo IV. E a prvú priečku získala moja spolužiačka    Simona Stachová z II. E. Gratulujeme všetkým oceneným!
Ďakujeme spoločnosti Konecta za túto neuveriteľnú príležitosť, ktorou sme mali možnosť  získať pohľad do sveta call centier a na prácu v nich. Veríme, že sa ešte niekedy stretneme a možno sa niektorí z nás v budúcnosti stanú súčasťou tohto skvelého  tímu. Naše poďakovanie však patrí aj tým osobám, ktoré nám všetko toto pripravili a ktoré nás na tomto podujatí sprevádzali. Sú nimi pani zástupkyňa Ing. Katarína Štrónerová,  pani učiteľka Ing. Katarína Rusnáková a  pani Mgr. Ľubomíra Turóciová.

Toto je pohľad žiakov druhého ročníka. A ako vnímali tento deň tretiaci?

Hneď v úvode by sme chceli vyzdvihnúť priateľský prístup a vynikajúcu atmosféru, ktorá celý deň prevládala. Veľmi sa nám páčilo, že všetci zamestnanci si navzájom tykajú a tak tvoria jednu veľkú rodinu. Každý zo sprevádzajúcich pedagógov dostal kartičku s plánom exkurzie a prednášok. Našou prvou zastávkou bolo 4. poschodie, kde sme si vyskúšali pracovný pohovor, ktorý skutočne absolvujú  zamestnanci na rôzne pracovné pozície. Potom sa naša skupinka rozdelila na dve menšie. My,  žiaci  3. ročníka, sme  dostali  tabuľky  na  hodnotenie           žiakov 1. ročníka. Pri ich fiktívnych pracovných pohovoroch sme hodnotili komunikáciu, presvedčivosť, sebahodnotenie a či sa ako ľudia vedia „predať“, aby získali pracovnú pozíciu. Všetky pohovory prebiehali neformálne, a tak sme sa ani my nemuseli báť, že povieme niečo zle. Po pracovných pohovoroch nám pustili skutočnú hlasovú nahrávku vybavovania zákazníka v call centre. Príjemnú atmosféru dotvárali aj krásne priestory Konecty a tiež to, že si pre nás pripravili aj drobné  občerstvenie, ktoré  nás  veľmi  potešilo.  Naša  druhá  zastávka  bola  na 9. poschodí,  kde sme sa dozvedeli niečo o spoločnosti Konecta, na čo sa zameriava, aké majú ciele a projekty. Nachádzali sme sa ešte zatiaľ v nezariadenom poschodí, avšak s nádherným výhľadom na Banskú Bystricu. Dve hodinky pomaly ubiehali a my sme už smerovali na našu poslednú prednášku na 8. poschodie. Po príchode sme si posadali do zasadacej miestnosti, kde nám zamestnanci porozprávali o spoločnosti Konecta v spolupráci s Vodafonom Group Plc. Veľmi sa nám páčilo aj to, že väčšina zamestnancov, ktorí sú teraz už na manažérskych pozíciách začínali ako agenti v call centre, kde prichádzali do priameho kontaktu so zákazníkom. Povedali nám, že práve táto pracovná pozícia ich naučila najviac a všetky tieto poznatky mohli využiť v budúcich profesiách.  A presne aj na tomto si spoločnosť Konecta zakladá. Dávajú možnosť svojim zamestnancov rásť a posúvať sa vyššie a vyššie. Od Vodafonu sme dostali aj drobnú pozornosť - kľúčenku s ich logom.

Pri prednáške nás potešila svojou prítomnosťou aj naša bývalá žiačka Bianka Sanitrová, ktorá pracuje v call centre Vodafonu. Veľmi nás to potešilo, pretože ešte pred rokom to bola naša „spolužiačka“. Porozprávala nám o tom, aké boli jej začiatky a že je veľmi šťastná, že si vybrala práve našu školu, preto že všetky vedomosti, ktoré počas štúdia nadobudla, môže využiť  vo svojej práci. Po všetkých zaujímavých prednáškach sme sa opäť všetci stretli na prízemí a navzájom si odovzdali spätnú väzbu. Sme veľmi radi, že nám škola umožňuje exkurzie, ktoré nám ukazujú rôzne cesty do budúcnosti. ĎAKUJEME!

Autor: Matúš Melicherčík, II. E, Hana Raučinová a Ema Vrábľová, III. E

Foto: žiaci II. a III. E triedy

Informácie

Stredná odborná škola informačných technológií
Tajovského 30, 975 90 Banská Bystrica

IČO: 17055431

Škola je život

Sledujte nás:

Image

Študijné odbory

    Zobraziť odbory
    .com-content.view-category .article-list .article .article-intro-image img { height: 100%!important; background-repeat: no-repeat; background-size: cover; }