VÝBER

Dočítajte sa o nás viac

Hokejový zápas roka alebo Itečkári versus Murgašáci

Hokejový zápas roka alebo Itečkári versus Murgašáci

Posledný týždeň to na našej škole žilo hlavne hokejom. Všetci žiaci ale aj učitelia sa pripravovali na hokejový zápas, ktorý sa mal uskutočniť medzi žiakmi  Strednej odbornej školy informačných technológií a Strednej priemyselnej školy Jozefa Murgaša. Všetci netrpezlivo čakali na štvrtok 07.03.2024, kedy sa mal o 18:00 hod. odohrať náš prvý hokejový zápas v Tipsport aréne v Banskej Bystrici.

Pred budovou Tipsport arény sa diváci začali zhromažďovať už od 17.00 hod. a v napätí očakávali začiatok hokejového zápasu. Ten zorganizoval školský parlament, žiaci a kariérna poradkyňa Mgr. Ľubomíra Turóciová.  A hoci nie sme športová škola, všetci sa na toto stretnutie tešili. Všetkým tým, ktorí prišli s týmto nápadom a dokázali ho aj zrealizovať, patrí poďakovanie. Zostaviť dobrý tím s fungujúcou tímovou spoluprácou zaručuje dobrý výsledok. A to sa podarilo. Naši žiaci odviedli úžasný výkon, ktorý nám zaručil výhru. Dvomi gólmi skóroval Jakub Kúdelka, jeden gól dal Ján Šimčík a autorom štvrtého  gólu bol Adrián Lašák. Pochvala patrí aj brankárovi Jakubovi Surovcovi, ktorý dokonale odrážal strely súpera, ktoré mierili do našej bránky. Avšak jeden gól sme dostali aj zo strany našich rivalov. Skandovaním síce Stredná priemyselná škola Jozefa Murgaša vyhrala, ale zápas nie! Pred koncom tretej tretiny bol stav 4:1 pre Strednú odbornú školu informačných technológií a hoci zápas skončil až o 20:00 hod., stav sa nezmenil.  No my vieme, že vyhrať nie je vždy to najdôležitejšie, preto pochvala a vďaka patrí aj žiakom Strednej priemyselnej školy Jozefa Murgaša, ktorí prijali túto hokejovú výzvu a naozaj sa snažili.
Image

Náš tím podporil aj maskot Panda, ktorá stále nadšene tlieskala. Atmosféra medzi divákmi bola úžasná. Diváci tlieskali, kričali a boli plní radosti. Medzi prestávkami nám atmosféru spríjemňovala hudba. Skvelý zápas, skvelý športový zážitok, skvele strávený štvrtkový večer. Výborná atmosféra, adrenalín. A nepotrebovali sme ani mobily, ani sociálne siete. Akurát na to, aby sme sa pochválili víťazstvom tým, ktorí tu neboli. Alebo si zvečnili tieto okamihy. A ako to cítili hráči? Za všetkých prinášam pocity jedného  z hráčov,  Mária Rusnáka: „Zo začiatku som bol trochu vystresovaný, ale keď sme skórovali prvým gólom, stres ihneď opadol. Hralo sa mi veľmi dobre a bol som plný energie. Očakávali sme vyrovnaný zápas, vôbec sme nečakali, že to takto skončí. Tvrdé tréningy nám pomohli vyhrať.“

Image

Tento zápas nemal vyvolať rozbroje medzi školami, išlo a priateľský zápas, ktorý spríjemnil čas po škole. A to sa podarilo. Škola predsa nie je miesto, kde sa iba sedí v laviciach. Podpora žiakov vo voľnočasových aktivitách je tiež veľmi dôležitá. A to sa nášmu vedeniu a pedagógom naozaj darí, za čo im ďakujeme. Ďakujeme aj našim hráčom, ktorí odohrali hokejový zápas a dali do toho všetko. Ďakujeme aj všetkým fanúšikom, že ich prišli podporiť. Najviac však ale treba poďakovať organizátorom, pretože bez nich by sa hokejový zápas neuskutočnil.

Autor: Hana Raučinová, III. E

Foto: Zuzana Lišuchová

Informácie

Stredná odborná škola informačných technológií
Tajovského 30, 975 90 Banská Bystrica

IČO: 17055431

Škola je život

Sledujte nás:

Image

Študijné odbory

    Zobraziť odbory
    .com-content.view-category .article-list .article .article-intro-image img { height: 100%!important; background-repeat: no-repeat; background-size: cover; }