VÝBER

Dočítajte sa o nás viac

TRUTNOV

TRUTNOV

Mobilita realizovaná v rámci projektu ERASMUS + medzi školami Stredná odborná škola informačných technológií v Banskej Bystrici a Stredným odborným učilišťom v Trutnove.

nedeľu 19. marca 2017 sme z Banskej Bystrice na dva týždne vycestovali do českého mesta Trutnov. Samozrejme, že sme tam nešli len tak na výlet. Táto cesta bola v rámci realizácie projektu Erasmus+ pod názvom „Kreatívna cesta do novej modernej Európy.“

Súčasťou navrhnutého projektu bolo zrealizovať prieskum trhu a zistiť, či obyvatelia mesta poznajú predajňu vlastných výrobkov Strednej odbornej školy a Stredného odborného učilišťa Trutnov. Po vyhodnotení prieskumu trhu sme vybrali vhodné reklamné nástroje a naplánovali rozpočet reklamy, podľa ktorého sme v spolupráci s českými študentmi druhého ročníka vybrali vhodnú banku na poskytnutie výhodného úveru na pokrytie nákladov potrebných na reklamnú kampaň. Následne po tomto kroku sme museli samotnú reklamnú kampaň zrealizovať. Medzi výstupy z projektu tak patrili letáky, denníček, video z voľnočasových aktivít či samotné dotazníky použité v prieskume trhu.

Niektorí zamestnanci školy, ako aj pár žiakov tretieho ročníka SOŠ a SOU Trutnov, nám však venovali svoj voľný čas aj mimo školy. Spolu s nimi sme absolvovali každý deň inú aktivitu. Na začiatok sme navštívili ich školskú pekáreň aj cukráreň, kde sme si mohli sami skúsiť upiecť zdravé pečivo, ale aj sladké maškrty. Žiaci, ktorí sa nám venovali najmä pri obedoch a večeriach, nám predviedli miešanie nápojov či flambovanie palaciniek. Poobedia nám spríjemňovali rôznymi aktivitami, napr. návštevou žrebčína, večerom v mestskom wellnesse či návštevou Adršpašských skál, ktoré nás doslova uchvátili. Zobrali nás aj na bowling, ktorý nás tak bavil, že sme ho museli navštíviť rovno dvakrát. Do víkendového programu bola zahrnutá návšteva neďalekého mestečka Kuks s historickou nemocnicou, odkiaľ naše kroky viedli na Stachelberg, kde bola aj rozhľadňa Eliška. Z nej bolo vidieť hranice medzi Českom a Poľskom. Keďže sme boli neďaleko mesta Dvůr Králové, nemohli sme vynechať návštevu tamojšej ZOO, kde nás potešilo krásne počasie, a tak boli von skoro všetky zvieratká vrátane levov, žiráf, slonov, surikát, zábavných opíc a podobne. Nádherný víkendový západ slnka sme si vychutnali pohľadom na Trutnov z vrchu Gablenz po príjemnej opekačke.

S profesionálnou sprievodkyňou sme absolvovali prehliadku mesta Trutnov, navštívili sme Galériu Draka a tiež múzeum Podkrkonoší. Takisto nás sprievodkyňa sprevádzala aj v Prahe, kde sme nesmeli vynechať miesta ako Pražský hrad, Karlov most, rozhľadňu Petřín či Orloj a to najkrajšie nás čakalo na záver – neopísateľné predstavenie Krížikovej fontány.

Image
V polovici druhého týždňa sa uskutočnila prezentácia projektu, pred ktorou bolo síce kopec stresu, ale spoločne s českými študentmi sme to zvládli výborne. Zožali sme pochvalu, odľahlo nám a vtedy sme si uvedomili, že naše dva týždne práce, ale aj zábavy, sa blížia ku koncu. Zakončili sme ich však až v piatok výletom do mesta Pec pod Snežkou a návštevou Jánskych Lázní.

Počas týchto dvoch týždňov sme získali množstvo vedomostí i praktických skúseností, neskutočne veľa zážitkov a spoznali sme nových ľudí, s ktorými už máme naplánované ďalšie stretnutia. Samozrejme, mimo školy J

Autorka článku: Karin Delinčáková, III. E
Foto: Nikola Olšiaková, III. A

Informácie

Stredná odborná škola informačných technológií
Tajovského 30, 975 90 Banská Bystrica

IČO: 17055431

Škola je život

Sledujte nás:

Image

Študijné odbory

    Zobraziť odbory
    .com-content.view-category .article-list .article .article-intro-image img { height: 100%!important; background-repeat: no-repeat; background-size: cover; }