VÝBER

Dočítajte sa o nás viac

NOARK PLNÍ SNY

NOARK PLNÍ SNY

Spoločnosť Noark Electric Europe s. r. o začiatkom školského roka 2023/24 vyhlásila súťaž  NOARK plní sny pre školy III. Tento projekt spoločnosť vyhlásila v Českej republike, v Slovenskej republike, v Poľsku, v Rumunsku, v Estónsku, v Slovinsku a v Lotyšsku s tým, že školy, ktoré sa umiestnia na prvých troch miestach v danej krajine, získajú 50 000 CZK pre školu a 15 000 CZK pre žiakov zúčastnených v projekte, čo predstavuje 1500€ pre školu a 500€ pre žiakov.

Do tejto súťaže sa zapojila aj naša Stredná odborná škola informačných technológií Banská Bystrica prostredníctvom žiakov maturitného ročníka odboru technik informačných a telekomunikačných technológií.  Spoločnosť NOARK na základe prihlášky do súťaže poslala produkty, ktoré museli byť použité v objeme minimálne 50 % a projekt musel byť, samozrejme, plne funkčný. Ukončený súťažný projekt účastníci museli natočiť na video v rozsahu  maximálne 240 sekúnd, kde svoj projekt mali predstaviť, popísať a predviesť, a to najneskôr do 20. 11. 2023 a video zaslať do spoločnosti.

Do uvedenej súťaže naši žiaci vyhotovili projekt Automatické zalievanie a splnili podmienky súťaže. Na vyhotovenie tohto projektu mali približne 6 týždňov, pričom aj plánovali svoju stužkovú slávnosť. Následne spoločnosť NOARK na svojom webovom portáli zverejnila súťažné projekty a bolo vyhlásené verejné hlasovanie, ktoré trvalo od 21. 11. 2023 do 21. 12. 2023. Vo verejnom hlasovaní získal náš projekt druhý najvyšší počet hlasov a tak sa dostal medzi 5 projektov s najvyšším počtom hlasov do druhého kola hlasovania. V druhom kole hlasovania posudzovala projekty podľa stanovených kritérií odborná komisia a výsledky zverejnila na svojom portáli 16. 1. 2024. Netrpezlivo sme čakali na tieto výsledky a keď boli zverejnené, tak sme sa s úžasom potešili, že náš projekt obsadil 1. miesto, z čoho sa nesmierne tešíme a ďakujeme všetkým, ktorí nás podporili.

Autor: Ing. Eduard Guzlej, majster odbornej výchovy

Tags :

Informácie

Stredná odborná škola informačných technológií
Tajovského 30, 975 90 Banská Bystrica

IČO: 17055431

Škola je život

Sledujte nás:

Image

Študijné odbory

    Zobraziť odbory
    .com-content.view-category .article-list .article .article-intro-image img { height: 100%!important; background-repeat: no-repeat; background-size: cover; }