Workshop na hodine poštových služieb v II. E

Workshop na hodine poštových služieb v II. E

Po niekoľkých týždňoch dištančného vyučovania a po vianočných prázdninách sa žiaci opäť vrátili do školských lavíc. Blíži sa polrok a tak je potrebné dobehnúť učivo, ktoré sa prebrať nestihlo, doučiť sa to, čo bolo na pochopenie ťažšie, ale hlavne získať známky, aby bolo z čoho uzatvárať.  Klientski manažéri pošty z II. E si však mohli učivo poštových činností nielen zopakovať, ale aj precvičiť formou workshopu.

V piatok už na prvej hodine sa im venovala absolventka našej školy Petra Žabková, ktorá hoci vyštudovala marketing, pracuje na pošte Banská Bystrica 4. Jej príchod spôsobil veľkú radosť hlavne Andrejke Herchelovej a Erike Púčekovej, ktoré na tejto pošte vykonávajú odborný výcvik, nakoľko študujú v systéme duálneho vzdelávania. Peťku prišla privítať aj Ing. Katarína Štrónerová, zástupkyňa pre praktické vyučovanie, ktorá tiež prejavila radosť z tejto formy vyučovania aj na teoretickom vyučovaní, ale tiež z toho, že naši bývalí žiaci sa do školy radi vracajú a vo svojej praxi sú úspešní.

Žiaci si počas workshopu zopakovali a zhrnuli tematický celok  Dodávanie poštových zásielok, pretože práve táto činnosť je náplňou práce našej bývalej žiačky. Mali možnosť vidieť aj praktické ukážky jednotlivých činností, interaktívne sa zapájať a nechýbala ani prezentácia tejto časti učiva v podaní Eriky Púčekovej.

„Potešilo ma toto spríjemnenie vyučovacej hodiny, pretože to nebolo len sedenie v laviciach a učenie sa. Peťa nám priniesla skúsenosti z praxe. Bavilo ma to o to viac, že ju aj s Erikou Púčekovou poznáme z praxe. Nakoľko teraz na poštu chodiť nemôžeme, oceňujeme to, že prišla ona za nami,“  povedala bezprostredne po jej odchode Andrea Herchelová a jej spolužiak Rastislav Chlusta, ktorý sa zapájal rovnako aktívne, dodáva: „Páčilo sa mi to a tiež túto formu vyučovania považujem za príjemné spestrenie. Mali sme možnosť vidieť obsah učiva aj z inej stránky a  som rád, že sa jej chcelo vstávať napriek tomu, že mala poobednú zmenu a hneď ráno si našla čas  a prišla medzi nás. Verím, že si to čoskoro zopakujeme a že jej návšteva medzi nami nebola posledná.“

Autori: Bc. Vlasta Vilhanová, majsterka OV
Foto: Kristína Kohútová

Informácie

Stredná odborná škola informačných technológií
Tajovského 30, 975 90 Banská Bystrica

IČO: 17055431

Škola je život

Sledujte nás:

Image

Študijné odbory

    Zobraziť odbory
    .com-content.view-category .article-list .article .article-intro-image img { height: 100%!important; background-repeat: no-repeat; background-size: cover; }