VÝBER

Dočítajte sa o nás viac

TYPOWORKSHOP v Záhrade

TYPOWORKSHOP v Záhrade

V marci sme ôsmi žiaci odboru grafik digitálnych médií absolvovali v Záhrade, c. n. k. v Banskej Bystrici, workshop tvorby písma. Spolu s nami tam boli žiaci z rôznych škôl ako SPŠ J. Murgaša, Súkromná škola umeleckého priemyslu Zvolen, SPŠ S. Mikovíniho Banská Štiavnica.

Workshop odštartovala krátka prezentácia študentov VŠVU, v ktorej priblížili svoju tvorbu a Katedru vizuálnej komunikácie, kde všetci momentálne pôsobia. Celé podujatie vlastne organizoval náš bývalý žiak Adrián Dvorský, ktorý už tretí rok študuje grafický dizajn a so spolužiakmi mal na starosti dramaturgiu celého podujatia.

Doobeda sme sa venovali experimentovaniu s rôznymi spôsobmi tvorby písma. Pointa bola, že nie digitálne, ale analógovo – ručne. Vyskúšali sme si písanie do predtlačeného vzoru, potom tvorbu modulárneho písma, kde sa uplatňuje princíp opakovaného používania rovnakého tvaru s použitím nálepiek alebo mriežky, ale aj úplne voľné navrhovanie. K dispozícii bolo nespočetne veľa materiálu, papiere, fixky, nálepky, farebné pásky, ale aj nožnice či orezávače. Workshop sa niesol v pozitívnej atmosfére, hrala dobrá hudba a nechýbalo ani občerstvenie.

Po dokončení práce boli naše výtvory naskenované a večer použité ako podklady, vizuálne obrazce pre večerný VJing. O skvelé hudobné vystúpenie sa postarali VJ a DJ Dimm a DJ Kodiky. Každý z nás si tiež odniesol „knižku“ vlastných fontov.

Autor: Lea Žitniaková, Marianna Mlynárčiková

Foto: Archív SOŠ IT

Informácie

Stredná odborná škola informačných technológií
Tajovského 30, 975 90 Banská Bystrica

IČO: 17055431

Škola je život

Sledujte nás:

Image

Študijné odbory

    Zobraziť odbory
    .com-content.view-category .article-list .article .article-intro-image img { height: 100%!important; background-repeat: no-repeat; background-size: cover; }